Proizvodnja

Soja - visoko kvalitetna proteinsko-mineralna ishrana

Žitarice d.o.o. vrše preradu i proizvodnju soje, praveći od nje visoko kvalitetni proteinsko-mineralni dodatak ishrani koji obećava vrhunske rezultate. Prvi smo u Hrvatskoj uveli preradu sojinog zrna. Od sirovog zrna soje nastaje tostirano zrno soje, u kojem ostaju sve hranjive tvari.

TOSTIRANO ZRNO SOJE je jedinstven primjer objedinjavanja visoke razine proteina i visoke razine ulja u jednom krmivu. Ulje je odličnog sastava i visoke probavljivosti za sve, osobito mlade životinje što ga čini poželjnim izvorom esencijalnih kiselina. Tostirana soja omogućuje dodavanje visoke razine ulja u uhrani bez posjedovanja skupe dodatne opreme. Ulje iz tostirane soje ravnomjerno se raspoređuje u hrani. Tostirana soja je hrana visoke uspješnosti idealnog omjera hranjiva za mlade životinje kao što su prasad.

Nakon ovog proizvoda, daljnjim istraživanjem i u radu sa Agronomskim fakultetom u Zagrebu, došli smo do novog proizvoda pod nazivom „Soja za preživače“. Kako i sam naziv govori, ovaj proizvod se koristi u ishrani krava muzara, ovaca i koza. Zadatak ovog proizvoda je povećanje mliječnosti krava, manje somatskih stanica, zdravije krave.

U nastavku Vam prilažemo tekst koji je profesor Grbaša sa Agronomskog fakulteta napisao za Mljekarski list.